Zasavica

100€

Kombi do 8 osoba

Beograd - Sremska Mitrovica - Zasavica - Beograd

Ruta i plan putovanja

8h

Beograd - Zasavica 90km

Putovanje ka Sremskoj Mitrovici, jednom od najstarijih gradova u Srbiji i Vojvodini, ispod čijih ulica i kuća se kriju ostaci nekad moćnog i raskošnog rimskog grada Sirmijuma. Nakon panoramskog razgledanja Sremske Mitrovice i kratke šetnje kroz grad, posetićemo gradski muzej – Muzej Srema,  osnovan neposredno pred završetak II svetskog rata, 1946. godine, a čije osnovanje je usko vezano sa arheološkim nalazima iz vremena rimskog grada Sirmijuma. Upravo je Carska palata naše sledeće odredište –  jedinstveno arheološko nalazište gde ćete videti jedan deo imperijalnog kompleksa (Sirmium Palatium Imperiale) u kojem se nalaze brojni fragmenti fresaka, mozaički podovi, kao i arhitektonska dekoracija od raznovrsnog kamena dopremanog s raznih strana sveta, za koje znamo da vas neće ostaviti ravnodušnim.

Zasvaica

Nakon obilaska, uputićemo se ka specijalnom rezervatu prirode Zasavica, kao jedno od retkih mesta u svetu gde se može videti očuvano močvarno područje sa raznovrsnom florom i faunom. Ovaj rezervat predstavlja jedinstveni prirodni fenomen od velikog značaja i lepote.Izuzetan prirodni ambijent, veliki pašnjak sa vidikovcem i sam rezervat Zasavica je mesto koje je posebno prilagođeno našim najmlađim putnicima koji na ovom mestu mogu svašta da nauče o retkim biljnim i životinjskim vrstama, kao i odraslima koji ovde dolaze iz potrebe da se bar na kratko vrate prirodi i njenim biserima.

    Rezervat Zasavica je takođe i poslednje stecište dabrova u Srbiji i Evropi. Najveća farma muznih magaraca u Jugoistočnoj Evropi je još jedno bogatstvo i obeležje Zasavice. Od magarećeg mleka prave se kreme za lice, sapuni i čuveni magareći sir za čiji kilogram je potrebno čak 25 l mleka. Za jedan kilogram ovog specijaliteta potrebno je i do 1000 evra, a nalazi se na jelovniku najekskluzivnijih restorana sveta. Ne propustite da probate domaće čvarke, kobasice, kao i specijalitete poput gulaša od mangulice, kao i sir od magarećeg mleka.

Popećemo se na 18 metara visok drveni toranj, sa kojeg ćete uživati u prelepom pogledu na ceo rezervat. Ukoliko želite, možete se provozati čamcem kroz sam rezervat Zasavica koja je za ljubitelje foto-safarija, kao i za decu, pravo uživanje i poseban doživljaj. Slobodno vreme za ručak, odmor i  aktivnosti u prirodi.

Povratak iz Zasavice u Beograd .

 Beograd – Zasavica 90km od prilike u jednom smeru do 2h. Vreme putovanja iz Beograda do Zasavice najviše zavisi od tačke odredišta na koje idete, stanja na putevima, vremenskih uslova, i provedenog vremena na razna odredista. Od prilike ova ruta putovanja je 7-8h u zavisnosti od zadravanja i guzve u saobracaju moze biti vise.

Putnici su obavezni da kod sebe imaju važeća lična dokumetna, prijavu boravka, da vode računa o svojim stvarima koje unose u vozilo, da budu propisano vezani sa sigurnosnim pojasevima koji postoje u vozilu. Agencija i vozač ne snose odgovornost (plaćanje kazne, refundaciju troškova, zaboravljenih stvari) u koliko sam putnik nije ispoštovao gore navedena pravila.

Za svako oštećenje na ili u vozilu nastalo krivicom putnika snosiće odgovornost i troškove saniranja istih, sam putnik.

Najam kombi vozila sa vozacem 4h do 80km – 100€

Najam kombi vozila sa vozacem 7h do 120km – 130€

1h cekanja je 1000rsd

U vozilu je strogo zabranjeno konzumiranje bilo kakve vrste hrane, cigareta i obojenih napitaka (sokovi, čaj, kafa, itd…). Ometanje vozača u toku vožnje, uticanje na bilo kakav način na sam tok vožnje je takođe zabranjeno. Može se koristiti isključivo voda kao napitak u vozilu jer voda ne ostavlja trajne fleke i ne može oštetiti enterijer vozila. U slučaju nepoštovanja prvila i neprimerenog (nasilničkog) ponašanja u vozilu vozač ima ovlašćenje da takvu osobu odstrani iz vozila i prijavi nadležnim organima.

Za privatni transfer dozvoljeni prtljag je po dogovoru.

Želite da posetite ili promenite svoje putovanje. Naravno, mi smo tu da vas prevezemo do željene lokacije.

Popularne destinacije

Manastir Tumane

Manastir Tumane

Iznajmiti vozilo po km

Ukoliko zelite da idete na neku drugu destinaciju koja kod nas nije u ponudu. Nasa preporuka je da iznajmite vozilo po predjenom km. Cena za 1 km – 61 din bez PDV.

Druge destinacije

Zlatanovic kombi prevoz

Copyrights 2023 Zlatanovic
sva prava zadržana

SEO Web DZo – Designed 2016

Scroll to Top